Mint az tegnap kiderült, Csehország európán belül az első helyen áll, az évente egy főre eső sör fogyasztásban. Tavaly ez 160 liter sör volt, amibe a 18 éven aluliak és a 65 éven fölöttiek nem számítottak bele.

Tehát elmentünk az osztállyal a Staropramen sörmúzeumba, ahol nagyon látványosan, videókkal, vetítésekkel előadták a gyár történetét, fejlődését. A bemutató után a vendégünk voltunk 1 korsó sörre, ami úgy nézett ki, hogy az előre lefoglalt jegyekért kaptunk egy kupont, amit be lehetett váltani. No de az osztály fele még másnaposan aludt a hotelben, így elosztottuk majdnem testvériesen a kuponokat, amitől mindenki boldog lett. Meg itttas.
Ezután folytattuk utunkat egy Prague Beer Museum nevű helyre, ami, akármilyen hihetetlen, a különböző söreiről híres. A terv az volt, hogy csak benézünk, de annyira benéztünk, hogy sikerült este 7ig ott maradni, ahonnan folytattuk utunkat a vacsorához. Az már kevésbé ment zökkenő mentesen, volt egy kis konfliktusunk a dán osztálytársainkkal. Nehezményeztem, hogy többszöri kedvesen megkérés után se voltak hajlandók angolul beszélni, noha 5 dán és 5 külföldivel ültünk együtt vacsoránál. De végül ezt is megoldottuk, és véglüs egész jó hangulatban töltöttük az este hátralévő részét. Nem mellesleg a nap folyamán megdőlt a rekordom, 14 sört sikerült megkóstolni és meginni.

Ma pedig visszalátogattunk a Becherovka irodájába, beszámolni az itt töltött 1 hét munka részéről. Szerintem meg voltak velünk elégedve, teljesítettük az elvárásaikat. Távozásunkor pedig kaptunk egy nagyon szép ajándékot csomagot, egy nagy üveg Becherovkával meg néhány aprósággal együtt. Ha nem lenne lemerülve ez a szar iPhone állandóan, akkor még képet is fel tudnék tenni.