IMG_1257

Úgy érzem, lassan a 4. nap elteltével, hogy kezdem megszokni az itteni életet. Talán azért, mert itt is ugyanúgy mosni kell magamra (ha nem viszem le a házelőtti mosodába a kínai néninek, aki 80 forintért kimos és kivasal egy zsák ruhát), járunk edzeni, tehát meg van a napi rutin mindig.

IMG_1273

Szombaton, vagyis tegnap, bementünk a belvárosba. Elképesztő szép volt, de ugyanakkor rengeteg ember volt mindenhol. Az volt a célunk, hogy ruhátIMG_1279 vásárlunk, de hiába jártunk körbe nagyjából 3 bevásárló központot egy délután alatt, szinte mindenhol ugyanaz fogadott: női ruha boltok, vagy elektronikai cikkek. Nem egészen értettem, miért van 3-4 Asus bolt egymás mellett, de valószínűleg erre van kereslet.

 

Este úgy döntöttünk, hogy megint nekivágunk az éjszakának, de most más formában: egyik cimboránk ismert egy elég befolyásos dán embert, aki itt él évek óta és vele terveztünk találkozni. Először itthon, a kis lepukkant szobánkban sözöztünk 6-an srácok, ezután bementunk a belvárosban lévő Unico helyre. Tipikus sznob hely, az emberek állnak, nem nagyon táncolnak, valami zene szól, de mindenki iszik és beszélget. Innen rövidesen tovább álltunk egy M1nt nevű helyre. Érdekes volt, mert alul szerintem egy hotel lehetett, vagy ahhoz hasonló, mert ez is egy rettentő magas épület volt. Itt találkoztunk a barátom barátjával, legyen csak ezentúl “cimbora”. Az ő segítségével mentünk be a helyre, ugyanis itt csak egy bizonyos listán lévő emberek és barátaik lehettek. Elég fura volt már ez is. Majd felmentünk, és konkrétan a bulizóhely oldalán végig akvárium volt, amibe cápák úszkáltak. Na ez elképesztő és ugyanakkora rohadt félelmetes is volt. Szerettem volna több képet készíteni, de az ide-oda rohangálás, rossz fényviszonyok és az alkohol miatt a legtöbb nem éles. De egyszerűen a hangulat leírhatlan volt. Az emberek tombolnak, a pultokon különféle nemzetiségű, többnyire mesztelen lányok táncolnak, az ablakból ha kinéz az ember, (a falak többsége vagy üveg, vagy a cápás akvárium volt) akkor mindenhol felhőkarcolókat lát, szóval egyszerűen leírhatlan élmény volt.

IMG_1295

 

A mai nap, mondhatnám úgyis, hogy másnap, elég nyugisan telt. Elmentünk a szobatársammal az Ikea-ba, mert olyan szinten lelakott és dzsuvás volt a szobánk, hogy muszáj volt kicsit kipofozni, sok lesz az a három hónap amit itt töltünk. Holnap pedig kezdődik a sulink, jelentkezem a részletekkel majd.
Nem mellesleg a honlap címe megváltozott, mától már csak szimplán www.balazsintheworld.com!

IMG_1305

*

After 4 days, I feel like I am getting used to live here. Maybe because I have my dairy routine, for example: gym, cooking, laundry sometimes ( we have a laundry beside the dorm and the lovely old lady wash a bag of clothes and also iron it for 2 dkk what is incredibly cheap).

Yesterday we went to downtown. The view and the city was wonderful, even tho there was a lot of people everywhere. Our goal was to buy some clothes and of course look around. After we visited 3 enormous shopping malls, I was a bit disappointed. We couldn’t buy a single clothe, but every kind of electronic device. I was wondering why does it make sense to build 3 Asus or Apple stores next to each other, but I assume maybe there is a demand for this products.

We decided to go out again, but we stayed home until 23.00 to have a couple beers with my friends. My classmate’s friend is a pretty successful businessman and he promised that he will show us around in the city. First we went to a place called Unico. It was nice, but for me a bit boring. People just having drinks, no one is dancing. After this place we went to M1nt. I think it was on the top floor of a hotel. In the entrance, there was a lot of security guy, and they only let the people in, who knew someone. It was a bit weird. But when we got there, all around in the walls were some sort of aquarium with sharks. That was freaking scary, but also very fancy. If we looked out from the window, we could see all the skyscrapers, so it was amazing.

Today was quite a boring Sunday, except that we went to the local IKEA to buy some little furniture, because our room looked pretty awful. We are going to spend 3 months here, so it was worthy to invest. Tomorrow we have our first day in the school; I’m looking forward very much.
I changed the name of the blog, so from now on you can reach as www.balazsintheworld.com !

2018-08-27T22:05:05+00:00August 31st, 2014|

Leave A Comment