IMG_1992-0.JPG

Gondoltam itt az ideje egy kicsit formabontó irásba kezdeni. Sokan kérdezik otthonról, milyen a kinai lányok? Nehéz ismerkedni a klubbokban? Milyen kulturális különbségek vannak egy párkapcsolatban, ha kinaiakról van szó? Ezekre a kérdésekre keresem a válaszokat. Sőt, legjobb tudásom szerint meg is válaszolom.

(Nos, elsőként leszögezném, hogy csak a saját tapasztalataimra tudok hagyatkozni és természetesen az én véleményem általánositás lesz, és mint mindenhol, itt is vannak kivételek)

Nos, szerintem alapvetően nagyon félénkek, különösen akkor, ha egy külföldivel kell beszélniük és nem magabiztosak az angol tudásukban. Alapvetően én két kategóriára bontanám az emlitett témakört: a 25 év alattiak és a 25+. Elöször néhány szó a fiatalabb generációról. Alapvetően nagyon fontos szerepet játszik a család a kinaiak életében és legtöbbször csak egy gyermek jut egy párra, igy nem meglepő, ha az egyszem lányokat borzaszto rövid pórázon tartják. Ebből kifolyolag sokkal később kezdenek a lányok ismerkedni, tehát később érnek, mint ami megszokott európában. Itt abszolut normális, hogy az egyetemen szinte alig vannak párok, noha mindenki már 20-21-22 éves. Szerintem ez azért lehet, mert amig nem végzi el a kislány az egyetemet, addig a szülei annyi nyomást tudnak rájuk gyakorolni, hogy a tanuláson kivül nem is foglalkoznak mással.

Néhány szó az idősebb, 24-30 éves generációról. Amennyire egy hónapnyi beszélgetés, ismerkedés után jutottam, az az, hogy hatalmas különbség van a két korosztály között. A legtöbb 25+ korú nő már dolgozik, önálló élete van és abszolut megszokott, hogy az emberek párkapcsolatban élnek. Ez csak azért meglepő, mert europában a 21 és a 25 évesek között közel sincs ekkora különbség ilyen téren.

Mivel én magyar vagyok, csak a külföldiekről tudok nyilatkozni. A legenda igaz, a kinai lányok imádják a külföldieket. Abszolut megszokott például, hogy az egyetem területén random lányok odajönnek hozzánk köszönni és közlik, hogy milyen jóképűek vagyunk.(Néha még srácok is, vagy, hogy milyen izmosak vagyunk. Ez azért rohadt furcsa) Egyetlen hátránya az ismerkedésnek, hogy sok kinai szinte egyáltalán nem beszél angolul, igy olcsóbb bárokban, ahova többnyire nem a gazdagabb és műveltebb réteg jár, kisebb az esélye, hogy az ember angolul beszélő azsiaiba botlik. Viszont az olyan helyeken, ahova a módosabb réteg jár, nagyobb az esély erre, mert kifejezetten jellemzö, hogy sok kinai no eloszeretettel jar a kulfoldiek altal latogatott helyekre, ahol pedig teljesen megszokott, hogy a nok mennek oda a ferfiakhoz, nem pedig forditva, ahogy ez europaban a szokas.

Ha a postok kicsit furcsan neznek ki, az azert van, mert nincs nagyon netem a campuson, igy neha egy egy etterembe tudok irni es postolni mobilrol, tehat kicsit bonyolult, de a
megoldas uton van, ha minden igaz holnaptol ujra lesz net a szobamban.

2018-08-27T22:03:41+00:00October 8th, 2014|

Leave A Comment