Nagy az izgalom! Holnap eljön a nagy nap, amikor is Bazsa újra nekivág a nagyvilágnak. Nagyjából két éve várok erre a napra, hogy visszatérjek Shanghaiba. A következő képet Januárban készítettük a Sorayaval, ahol ábrázoltuk, hogy mit képzelünk el a 2016-os évre. S úgy tűnik, hogy a tervek valóra is válnak, hiszen holnap reggel van az utolsó vizsgám, este pedig indulunk a reptérre, majd Shanghaiba.

IMG_6657

A múlt héten volt az utolsó műszakom a Cafe Viggo-ban, ahol az elmúlt, közel 3 évben dolgoztam, mint mosogató. Hihetetlen, milyen hamar elment az idő és mennyi mindenen voltam túl ott. Az utolsó napok már nagyon nehézkesen mentek, lélekben már rég Kínában jártam. Meg is égetett az egyik chef egy forró serpenyővel, amitől úgyszintén semmi kedvem nem volt maradni, de véglüs, mint mindig, túltettem magam rajta. Nagyon kedvesek voltak a kollégáim, megleptek egy inggel és egy kedves levéllel, amiben megköszönték az elmúlt évek közös munkáját. Személy szerint, nekem ez a hely szépítette meg az egyetemi éveimet. Mivel minden hétvégén péntek éjjel dolgoztam, nem nagyon voltam tagja az egyetemi közösségnek, hiszen sose mentem velük bulizni, pénteken munka miatt, szombaton meg amiatt, mert már fáradt voltam, hiszen általában reggel 5 és 6 között értem haza. A legfurcsább az egészben, hogy egy koszos, fárasztó, izzasztó, néha megalázó munkát csináltam éveken keresztül, mégis azt mondom, hogy a legtöbb kellemes emlékem Dániából ehhez a helyhez fűződik, méghozzá az emberek miatt. Imádtam, hogy a munkatársaim, pincérek, szakácsok, 90% egyetemista volt, mégis, a város egyik legjobb kiszolgálását és ételét biztosítottuk együtt, mint egy csapat. Emellett pedig a rengeteg közös munka után, szinte minden műszak végén maradtunk meginni egy sört (vagy többet) a kollégákkal, úgyhogy talán ez az, ami segített átvészelni a munka szaros részét.

Az elmúlt 3 napot pedig azzal töltöttük, hogy a házat próbáltuk fényesre takarítani. Tekintve, hogy mióta én itt lakom, (2013 Augusztus) közel 5 másik embert jött és ment, de egyik sem takarított ki különösebben, hiszen mindenki  csak egy szobát bérelt, senki nem törte magát a konyhával például. Most viszont, mivel mi kiköltözünk Novemberig és egy barátom (s a barátnője) költözik be, szeretnénk a lehető legszebb formáját előhozni a háznak. Ebbe beletartozik minden móka, such as: sütő sikálás, mélyhűtő leengedés/takarítás, fürdőben vízkő vakarás (szigorúan védelmi maszkban) és még sok egyéb turpisság. Ennek örömére, csináltam egy rövid videót arról, milyen káosz van jelenleg a házban, csak hogy együtt tudjatok érezni velünk.

Holnap reggel még van egy szóbeli vizsgám, amivel lezárul a szemeszter és hivatalosan is nyári szünet lesz. Mi este 6-kor szállunk fel a buszra Aarhusban, majd 22.00-ra Koppenhágába érünk. Innen 00:15-kor száll fel a gépünk, majd 3:35-re Moszkvába érünk. Itt van egy “rövid” pihenő, majd reggel 9:20-kor indulunk tovább, Shanghaiba. Ottani idő szerint 23:15-re érünk oda, ami nekünk nagyjából 17:15-nek felel meg. A reptérről a csomagfelvétel után taxit kell fognunk és egy félórás út után odaérünk a Holiday Inn Jinxiu hotelba, jó esetben hajnal 1-körül. Ott megpróbálunk nyugovóra térni (csak viccelek, indul az ünneplés, borozás, éjszakai fürdőzés), majd másnap, reggeli után 9-kor vesz fel minket egy jövendőbeli kolléga, aki átvisz minket a szállásunkra, ahol elvileg 4 hónapot fogunk maradni. Nagyon reménykedem, hogy az apartman normális, lakható állapotban lesz, különösen, mivel már előre ki van fizetve a 4 hónap. Ez az útiterv, de minden bizonnyal fogok Facebook-ra feltölteni képeket és státuszfrissítést, ha van rá lehetőségem.

Get_in_Touch_Shanghai_shanghai city_1620x672
Remek hír, hogy végül nem rögtön jövőhéten kell kezdenem a szakmai gyakorlatot, hanem csak Július 11-én, hétfőn, tehát van egy egész szabad hetünk várost nézni. Remélhetőleg sok-sok képpel fogok szolgálni, ha a Kínai tűzfal (és VPN) is úgy akarja. Utána pedig írni fogok bővebben a cégről is, ahol dolgozni fogok és magáról a munkáról is, hiszen viszonylag ritkán lehet ilyen tapasztalatokat nyomon követni elsőkézből.

Végezetül pedig, csináltam néhány változást a blog megjelenésében, de mivel nem vagyok egy CSS mágus, így csodákra nem vagyok képes. Ugyanakkor, nagyon kíváncsi vagyok, hogy Nektek, olvasóknak tetszik-e  az új külső, tehát ha van megjegyzésetek, akár pozitív, akár negatív, jelezzétek kommentben, kíváncsian várom!