Túl vagyok az első két munkanapon, mint gyakornok, úgyhogy ideje egy rövidke élmény beszámolónak, különösen, mivel a legutóbbi cikk erősen szólva sem volt utópikus hangvételű, persze nem véletlenül, akkor, abban a pillanatban, olyan volt a hangulat. Ez azóta azért véltozott, jó irányba.

Tegnap elkezdtem az első munkanapot. Sok érdekes élmény volt. Az irodahelység közelsem az, amire számitottam, sajnos nem a jó értelemben, de a kollégáim fantasztikusak. Történetesen a főnököm egy dán nő, de van itt amerikai, belga, német, kinai, mindenféle népség. Ami úgyszintén pozitiv, hogy a munkakör viszonlag széles, sok mindenbe belelátok és rengeteg feladatot kaptam, amit élvezek nagyon. De erről később még irni fogok bővebben. Ami nem túl vidám, hogy borzasztó meleg van, tehát 35-38 fok napközben, úgyhogy mire beérek az irodába, gyakorlatilag úgy festek, mint aki épp a zuhanyzóból jött ki.

Ami úgyszintén jó fejlemény, hogy kértünk segitséget a cégtől és szépen lassan egész pofás, de legalábbis lakható lesz az apartman! Megjavitották a lelógó lámpát az ágy fölött, kicserélték a kiégett konnektort, kaptunk kulcsot a belső ajtókhoz, (mivel másik 2 emberrel lakunk még együtt) és csütörtökön elvileg megkapjuk a vasalót, vasalódeszkát és egy száritót, amire a ruhát lehet teregetni. Plusz, én rendeltem egy itteni oldalról (baopals.com) egy-két dolgot, mivel minden borzasztó olcsó. Elsőre azért csak egy kisérleti rendelést csináltam, 4000 forintért egy hevedert a fejre, amibe a GoPro-t tudom tenni (a leendő videó miatt) és emellé egy kislámpát (1200 forint, Ikea kopi, úgyhogy kiváncsi leszek). Tegnap este rendeltem, ma kaptam e-mailt, hogy a napokban lehet menni a közeli boltba és az üzenet bemutatva felvenni az árút, úgyhogy erről is még irni fogok!

Alapvetően tehát minden kezd jóra fordulni (ahogy reméltem is) és próbálunk beleszokni a felnőtt életbe, vagyis reggeltől késő délutánig munka. A következő 1-2 hétben szeretnék csinálni egy rövid videót arról, milyen Kinában metrózni, munkába menet, mert ilyet szerintem Európai ember el sem tud képzelni, ami itt folyik. Egyelőre ennyit, folyt.köv.!