Eltelt az első olyan hét és hétvége, hogy gyakorlatilag semmilyen bal fordulat nem ütötte fel a fejét a lakásban, úgyhogy ideje volt egy kis lazitásnak. Péntek estét otthon töltöttünk pihenéssel.

Szombaton korán, már reggel 8-kor felkeltünk és eldöntöttük, hogy aznap bejárjuk néhány részét a városnak. Tervben volt a Oriental Pearl torony meglátogatása, majd a Yuyuan kert s még néhány más dolog is. Noha, nem úgy alakult a nap. 11-re értünk a toronyhoz, ami a város túloldalán, a Pudong részén található. Elképesztő tömeg volt már reggel és emellett, napon kb 42 fok. Az emberek mindenhol esernyővel közlekedtek, igy védve magukat a naptól. Miután fél órát sorban álltunk a jegyeinkért, a kasszánál szoltak, hogy legalább 1 órás sort van még a lifthez. Sebaj, megvettük a jegyeket, és kivártuk a 90 perces sort, majd feljutottunk 260 méter magasra. A kilátás különösen szép volt, mivel egyáltalán nem volt se felhő, se szmog. Soraya nagyon élvezte, csináltunk rengeteg képet, úgyhogy jó élmény volt, bár nem maradtunk sokáig, mert iszonyat tumultus és azzal járó hangzavar volt.

Ezután lesétáltunk a partra, kicsit nézelődtünk, sétáltunk, de olyan meleg volt, hogy trikóban és sortban is nehéz volt megmaradni, úgyhogy úgy döntöttünk, hazavesszük az utat. Délután 3-körül értünk haza és azzal a lendülettel le is döltünk egy délutáni szunyókálásra.

Este a francia lakótársunkkal együtt, hármasban elmentünk egy pizzázóba vacsorázni. Kellemes hely volt, viszonylag jó volt a vacsora is. Ezután a “Bar Rouge” nevű teraszra vettük az utat. Ez a hely a belvárosban, a folyóparton van, gyakorlatilag a legfelkapotabb, elit negyedben, egy hotel tetején, a 7 emeleten. A kilátás elképesztő és ebből kifolyólag rengeteg a külföldi is. Erwan nagyjából 5 perc után eltűnt, úgyhogy mi a Sorayaval ketten álltunk a bárnál. Alig rendeltük meg az első italt, véletlen beszélgetésbe elegyedtünk egy John nevű fickóval. Kiderült, hogy New York-i és egy épitészmérnök cégnek dolgozik, üzleti úton van 2 hetet Shanghaiban. Ahogy telt az este, nagyon jól elbeszélgettünk, furcsa is volt talán egy kicsit, de hát ez Kina..

Bar Rouge

Bar Rouge

Kb 1 óra után úgy döntöttünk, hogy elindulunk egy másik helyre, ami úgyszintén egy sky bar, de kevésbé hangos. Ezt az utat egy helyi erő segitségével tettük meg. Ezek az uriemberek biciklivel szállitják viszonlag roved távon a külföldi utasokat, remélve, hogy a részeg emberek megszánják őket és megfizetik az utat. Erről egy röved felvételt is láthattok. Csak erős idegzetűeknek, vulgaritás előfordulhatott alkohol hatására.

 

Átérve a második helyre, egy szinte üres teraszon találtuk magunkat, noha hihetlen elegáns volt a hely, cask egy nagyobb asztalnyi ember volt. Teljesen véletlenül kiderült, hogy a Dortmund aznap játszott a Mancherster Uniteddel (4-1) Shanghaiban, igy a szövetségi kapitánytól kezdve az összes kiutazott vezetőség ott ült a bárban. Ez nem derült volna ki, ha nem mennek oda a barátnőmhöz, de lényeg a lényeg, hogy mikor bezárt a hely, együtt lifteztünk le, és engem nem nagyon érdekel a foci, úgyhogy tökéletes átlagos, részeg 40-50-es embernek tűntek, de azért váltottunk néhány szót és nevettünk együtt.Weird.

jo

11 óra után az irodában. Nem őszinte a mosoly.

Ezután átmentünk 2 másik helyre, amelyik közül egyik se volt nyitva, de nem adtuk fel.Olyan hajnal 4körül lehetett, mikor valami eszméletlen szürreális helyre értünk. Egy kihalt városrészen volt egy nagyobb plaza, ami úgyszintén üresen kongott, de kihalatszott a zene. Hátulról érkeztünk meg, úgyhogy körbe mentünk. A bejáratnál 1 fehér Lamborghini Gallardo és 2 tűzpiros Ferrari állt, körülvéve kis kinai tinédzserekkel. Sajnos, nem tudtam képet csinálni, ugyanis az milyen kinos lenne (a baratnom szerint..). Bementünk ebbe a Fusion nevű helyre egy utolsó italra, de valami elképesztő massziv techno buli volt bent, úgy hogy 20 perc lötyögés után eljöttünk.

Mondanom se kell, a tegnapi napot valami botrányosan másnaposan, ágyban töltöttük. Ma pedig újra, 8-tól 10-ig nyelvsuli, majd 10-től 7-ig meló. Elég hosszúak a munkanapok Kinában, szerintem egyáltalán nem effektiv, sőt. No, de a GoPro alkatrészek megjöttek, úgyhogy a projekt úton, s hétvégén a Soraya szülinapja, úgyhogy lesz miről irni.

 

 

2018-08-27T21:57:04+01:00July 25th, 2016|

Leave A Comment