Eltelt egy újabb hét, igy a hétvégét megint egy kis kalandozással töltöttük. Ez alkalommal a kinai szemüveg piacot választottuk uticélul, ugyanis nekem kezdett a látásommal apróbb gond lenni. A gyakorlati munka közben napi akár 8-9 órát kell a laptopomat nézni és rendszeresen elkezdett homályosodni a látásom.
Egyik kollégámtól hallotam a „3 Ye Optical Market” nevű bevásárlóközpontot, vagyis a kinai piac verzióját, ahol rengeteg szemüveget árulnak és az árból lehet alkudozni. Szombaton reggeli után neki is indultunk. Metróval csak 1 megálló lett volna, de mivel nagyjából napon 40 fok van, taxival mentünk, gondolván, hogy igy kevésbé meleg és gyorsabb lesz. Tévedtünk, hatalmas forgalom volt, félórába telt a 2km szakasz, többek között azért is, mert rossz cimet adtam meg előszőr és erre csak útközben jöttem rá.

Mikor odaértünk, a lift egy kicsit el volt rejtve, egy lerobbant, 80-as évekbeli régi épületben. Tudtuk, hogy a 4. emeletre kell jutnunk, de egy lélek se volt sehol, úgyhogy furcsa volt a dolog. De végül felértünk és a várt látvány fogadott: árusok mindenhol. Ahogy elkezdtünk sétálni, sorra támadtak meg a boltosok: „Hey, glasses?”, „Sunglasses”,”Hey Sir, Glasses?”. Mint a piócák tapadtak az emberre és próbálták eladni a portékájukat.

Kis sétálás után kikötöttünk egy árusnál, ahol a hölgy beszélt angolul, ingyen megvizsgálta egy viszonlag megbizhatónak tünű géppel a szememet, és arra jutott, hogy nincs a látással gondom, csak valószinüleg a számitógép UV sugarától elfárad a szemem. Ezután ajánlott egy lencsét majd kerestünk egy megfelelő keretet. Mikor ez megvolt, indult az alkudozás: 24 ezer forintról indultunk, de nagyjából 15 perc egyezkedés után 9200 forintért sikerült megvenni az UV védő lencsét és a keretet. Egy órát kértek, hogy összeszereljék és vihetjük is a kész árut.

Ebben az egy órában mi elmentünk ebédelni és körbenéztünk a 2-3. Emeleten. Végtelennek tűnő mennyiségű iPhone tokok, telefonok és kábelek választéka, szinte fillérekért. Rengeteg ember ült pultok mögött és szét vagy össze szereltek telefonokat. Kicsit szürreális kép volt. Ezután visszatértünk a szemüveges hölgyhöz és minden gond nélkül felvettük a szemüveget.

A hétvége többi része nem volt kifejezetten érdekes, még aznap később elmentünk egy mexikói étterembe vacsizni a lakótársainkkal, majd egy szórakozóhelyre, másnap pedig pihentünk otthon, plusz egy kis kinai tanulást beiktattam még.

 

2018-08-27T21:54:34+02:00August 15th, 2016|

Leave A Comment