Alles went, zelfs een vent.
Mindenhez hozzá lehet szokni, még a férfiakhoz is.”

Ahogy tartja a Holland mondás, a barátnőm szerint. Mintha csak egy csettintésnyi idő telt volna el, úgy repült el már 2 hónap. Már nem zavar napi szinten az emberek viselkedése, a furcsa ételek, a szagok, a kultúra.

Az elmúlt hét végig serény munkálkodással telt, a hétvége pedig egy kis művelődéssel. Ami egy nagy pozitivum, hogy végre nincs már 35+ fok, hanem csak 28-30, ami hatalmas különbség, különösen a nagy páratartalom miatt. Vasárnap meglátogattuk a Yu Yuan Garden-t. A metrótól a séta elég, nos, kiábránditó, nagyon koszosak az utcák, büdösek és mindenhol rengeteg ember próbálja a turistákra rásózni a portékájukat és persze rendkivűl hangzavar van. Miután beértünk a kisutcákba, ahol a kert belépője volt, megvettük a belépőt (1200 HUF) majd beléptünk. Nagyon kellemesen csalódtam, szinte alig voltak látogatók, hatalmas csend volt és rengeteg gyönyörű, régi kinai épület, kisebb-nagyobb fákkal és patakokkal, tavakkal körülvéve. Közel két órát töltöttünk ott, s remekül telt, hibátlan idő volt, lágyan fújdogált a szél és rengeteg szép épületet, ereklyét, festményt, szobrokat láttunk. Mindenkinek csak ajánlani tudom, kár lenne kihagyni, ha Shanhaiban jártok.

Ami nagyon izgalmas, hogy kezdenek kirajzolódni a nyaralás részletei. Úgy fest, Szeptember 27-én hajnalban repülünk Shanghaiból Kuala Lumpurba, majd átszállunk és délután 13:00-ra már Phuket szigetén leszünk, Thaiföldön. Összesen majdnem 3 hétig lesz hátra hazaútig. Az első egy hetet egy viszonylag igényesebb szálláson töltjük, Phuket nyugati oldalán, Karon és Patong beach között. A terv az, hogy utána olcsóbb szállásokon fogunk lakni és bejárunk néhány másik helyet is. Szeretnénk Phi Phi szigetre ellátogatni és ha jó az idő, pár napot ott tölteni, majd Krabira tovább menni. Onnan pedig irány Bangkok, ahol eltöltünk pár napot, majd repülünk haza Október 16-án.