Fejlődés nélkül mit is érnénk? Ezen a kérdésen gondoltam az elmúlt pár hónapban, mióta teljes állásban dolgozom értékesítőként. Vannak jó, nagyon jó és kevésbé jó kollégák, de vajon mitől lesz az egyik jó? És ha most pár hónapíg valaki jól teljesít, az garancia arra, hogy a jövőben is jól fog?

Az egyetem alatti években annyira sok impulzús, új dolog ért szinte napi szinten, hogy nem nagyon volt időm megállni és elgondolkodni, hogy valójában mi is érdekel. Rengeteg mindent csináltam, utaztam, de olvasásra valahogy nem jutott időm. Ez az év azonban valamiért más. Egyszerűen az első munkanapom óta állandóan szeretnék új dolgokat tanulni, akár más kollégáktól, akár workshopokon, akár könyvekből. Arra a következtetésre jutottam, hogy az egyetem után (és közben is) ez az egyetlen módja – a folyamatos fejlődés – annak, hogy az ember minden nap valamivel jobb legyen, mint előző nap.

Viszonylag egyszerűenűen, rutinszerűen be van osztva az olvasási időm. Reggel 40 perc a munkába menet, itt általában az Audible-n vásárolt hangos könyveket hallgatom (Mindenkinek ajánlani tudom, havi előfizetéssel minden hónapban 1 könyvet ingyen válaszhatsz, ami pont elég unszolás arra, hogy meg is hallgasd, ha már kifizettéd úgy is). Ezután pedig általában este, lefekvés előtt szoktam fél- vagy egy órát olvasni, rendes nyomtatott könyvet. Ebben még van hova fejlődni, sajnos van, hogy egy barátnős, sorozatnézős hangulat magával ragad. De a lényeg, hogy a rutin miatt így sokkal könnyebb napi szinten erőt vennem magamon és olvasnom  illetve fejlődnöm.

És hogy milyen könyveket olvasok? Ez lenne a bejegyzés lényege. Alapvetően szerintem fontos, hogy legyen olyan könyv a kezünk ügyében, ami szórakoztató jellegű és egyaránt olyan is, ami a fejlődésünket segíti. Nálam ez több különböző témaköröket jelenti, többek között vadászatról, üzleti fejlődésről, befektetésekről, párkapcsolatról olvasok. Hm, laikusként ebben nem biztos, hogy könnyű látni, de nekem a vadászattal kapcsolatos könyvek a szórakoztatóak.

A könyvek nagy többsége angolul van, szimplán mert egyszerűbb azokat megvenni az amazonról és sosem árt bővíteni a szókincsemet angolul is. Végezetül, a bejegyzés célja az lenne, hogy legyen egy listám arról, hogy az év folyamán milyen könyveket olvastam el s ti is követni tudjátok ezt, továbbá pedig ha van bármilyen ajánlásotok, kíváncsian várom azt is! A cél legalább évi 20 könyv.