Konzultáció

Külföldi tanuláson gondolkodsz, de nem tudod hogy kezdj hozzá? Szülőként szeretnél többet tudni arról, hogy mik az előnyei a külföldi egyetemnek, hogyan lehet rá felkészülni és hogyan tudjátok segíteni a gyereketeket?
Jó helyen jártok.

Szülőknek és nektek is segítek felkészülni életetek egyik legnagyobb kalandjára. Ezer dolog van, amin segíthet ebben és a legjobb, ha már ezekre kiutazás előtt felkészültök. Diákként sokszor csak a szabadságot, az új kultúrát, barátokat és élményeket gondoljuk a külföldi tanulás velejárójaként, de ez nem a teljes kép. A szülők, már több tapasztalattal az évek során, tudják, hogy az élet tele van rengeteg buktatóval is, ám ezek elkerülhetőek, ha fel vagyunk rájuk készülve.
Ebben tudok segíteni.

Pontosan miben?
Megosztom a véleményemet a legjobb tudásom alapján arról, hogy milyen szakot lehet és érdemes választani. Milyen képzési rendszerek vannak Dániában/Kínában és ezekkel később milyen lehetőségei vannak a diáknak. Segítek megismerni, hogy milyen feladatokat és tudást várhatsz az egyetemet elvégzése közben és után. Megosztom, hogyan tudod magad akár 18 évesen is már eltartani az egyetemet mellett és hogyan tudsz akár ösztöndíjra is jelentkezni. Ezenfelül pedig megtudhatod, milyen huszonéves magyarként külföldön élni és dolgozni, minden pozitív és negatívumjával együtt.

Rólam
Én 2013-ban érkeztem Dániába, itt kezdtem az egyetemet az Aarhusban, Nemzetközi Értékesítés és Marketing szakon. 2014 nyarán folytattam az utamat és cserediákként fél évet jártam a Shanghai Jianqiao University-re. 2016-ban újra Shanghaiban töltöttem szakmai gyakorlaton a Hutong Schoolnál, ahol diákokat segítettünk állást találni a szakmai gyakorlatukhoz. 2017 Januárjában diplomáztam 10-es érdemjeggyel. Ugyanabban a hónapban, Januárban pedig elkezdtem dolgozni a Dániában elképesztően sikeres iPaper cégnél sales-esként, ahol jelenleg is dolgozom.

Mibe fog kerülni?
Szeretnék segíteni azoknak a diákoknak, akik nincsenek abba a szerencsés helyzetben, hogy a rokonai támogatni tudják anyagilag a külföldi tovább tanulását,  ezért létrehoztam a BKJ Foundation nevű alapítványt. Minden évben célom, hogy legalább 1 millió forinttal támogassam egy diák álmát. Tehát a konzultáció ingyenes, illetve támogathatjátok más diákok álmát az alapítványon keresztül. Ez abszolút önkéntes alapú, részletek később lesznek elérhetőek.

Hogy működik ez pontosan?
Az online konzultáció 30-60 perces lesz, ahol szülő és diák is egyaránt feltehet kérdéseket. Időpontot emailben tudtok foglalni itt: balazs.judik@gmail.com. Írjatok néhány sort magatokról, hova szeretnék menni tanulni, miről szeretnétek többet tudni, bármit, amit érdemes tudnom rólatok. Mivel jelenleg Dániában élek, ezért telefonon keresztül a legpraktikusabb a beszélgetés. Én foglak hívni, a számlát én állom. Ha esetleg már Dániában vagy(tok), itt tudok személyesen is találkozni veletek.

More adventure

Leave a Reply