Olvasási idő: 7 perc

A felkészülés

A legfontosabb része az utazásnak szerintem, hogy felkészülten tegyük azt. Közel 6 Dániában töltött év után döntöttem el, hogy felmondok és utazni fogok. Hogy miért, arról itt tudtok olvasni. A lényeg az, hogy volt 3 hónapom, hogy felkészüljek. Rengeteget lehet megtudni más bloggerektól, illetve hivatalos oldalakon, ha adminisztrációról van szó. Ez rengeteg kutatásra fordított időbe került, úgyhogy megkímélnélek téged ettől és csak a lehasznosabb infókat mutatnám be. Menjünk végig rajtuk.

Papírok

Az első és talán legfontosabb, hogy legyen érvényes útleved, személyi igazolványod. Ha egy éven belül lejár, mindenképpen érdemes újat csináltatni. Az útlevélről minden esetben legyen fénymásolat, hiszen sok helyen, bérléseknél, depositként ezt fogják elkérni és biztonságosabb, ha a fénymásolatot adod oda.

A nemzetközi jogosítvány egy kicsit kevésbé ismert, illetve vitatott kérdés. Sok helyen azt írják, hogy nem feltétlenül szükséges, illetve például Ázsiában sokszor ezt kérik el igazoltatásnál, de igazándiból csak pénzt szeretnének a rendőrök elkérni. Mindenki oda teszi ezt a dolgot, ahova szeretné, de ártani nem árt, ha az embernek van egy ilyen papírja. Amit fontos tudni, hogy ha magyar jogosítványod van, akkor az otthoni kormányablaknál tudsz ilyet igényelni, 4000 HUF-ért, ha pedig Dán jogosítványod van, akkor a körzeti “Borger Service”-nél, 25 DKK-ért. Mindkét országban köteles vagy a meglévő jogosítványodat és 1 útlevél képet vinni magaddal. Ennek a nyomtatványnak két fajtáját lehet kérvényezni, attól függően, melyik országba repülsz. Én kértem mindkettőt, abból baj nem lehet.

Természetesen a készpénz mellett továbbra is a bankkártya a legpraktikusabb fizető eszköz. Ugyanakkor, érdemes arra is gondolni, hogy mi történik, ha ellopják az egyiket? Mennyiért tudsz az otthoni kártyádról készpénzt felvenni? Sok aspektusa van a témának, én végül a saját bankom mellett a Revolut-ot használom. Leginkább azért, mert a Dán bank előbb-utóbb meg fogja szüntetni a fiókom, hiszen nincs bejelentett lakcímem már náluk (általában 6 hónap). Ezenfelül, megkönnyíti az egymás közötti utalást, ha a másik félnek is van Revolut felhasználója, hiszen a telefonszámára tudok gyakorlatilag pénzt küldeni. Ez a Dániában már 5 éve működő MobilePay nemzetközi megfelelője gyakorlatilag. Ami pedig a legfontosabb, hogy havi 60.000 HUF-ig ingyen tudok készpénzt felvenni, bárhol a világon.

Szolgáltatás lemondása

Első körben a lakás bérleti szerződést kell időben felmondani, de ide tartozik még a lakásbiztosítás, a privát egészség biztosítás is. Biztosítások esetén sokszor egész évre előre be kell fizetni egy összeget – ezt lemondásnál mindenképp érdemes figyelembe venni, és a hátralévő idővel arányosan visszakérni az árat. Dániában ez teljesen normális és zokszó nélkül vissza is fizetik.

Ezen felül, érdemes átnézni, pontosan milyen jelenleg is futó szolgáltatásokat használunk amik havonta extra, megújuló kiadást jelentenek? Itt gondolok a konditerem, crossfit bérletre, tömegközlekedési bérletre, de ide sorolhatjuk a szoftveres előfizetéseket, mint például a Netflix, HBO Go, Spotify, Audible, illetve internetes tárhelyek. Ezektől úgyszintén érdemes megszabadulni időben, különösen, mert előfordulhat, hogy felmondástól még a következő hónapot ki kell fizetni.

Kiregisztrálni az országból

Ide tartozik a lakcím felmondás, az adóbevallás, a levelek továbbítása, a nyugdíj rendezése, illetve a társadalombiztosítás lemondása is. Erről van egy remek összesítő angolul ezen az oldalon.

Ami a legfontosabb, hogy ha kiregisztráljuk a lakcímünket és magunkat az országból, megszűnik a CPR számunk és vele együtt az egészségbiztosítás is. Az adóhivatalnak, illetve SKAT-nak csak azután lehet bejelenteni, hogy kiregisztráltunk, ha már az utolsó regisztrált nap letelt – tehát kvázi papíron már elhagytuk az országot. Ez nekem egyáltalán nem logikus, de van, hogy nem kell megérteni dolgokat, csak elfogadni – itt is ez történt. A levelek továbbítását online meg lehet oldani.

A nyugdíj egy érdekes kérdés. Alkalmazottként a legtöbben két féle nyugdíjat fizetnek (illetve a munkáltató). Az egyik a Dán államnak történik – ezt 65 éves korunkig nem vehetjük ki, semmilyen módon. Arra van lehetőség, hogy ha eléri az ember a szükséges kort, akkor utánad küldi az ATP Livslang Pension a pénzt. Good luck.

A másik pedig, hogy privát cégnél van az alkalmazottak nyugdíj megtakarításának a másik része.  Mi a PFA nevű céget használjuk, de ami fontosabb, hogy ezeknél a cégeknél lehetőség van arra, hogy kikérjük az addig felhalmozott nyugdíj megtakarítást, ha elhagyjuk az országot, s mindezt potom 60%-os adózás kell megelőznie, függetlenül attól, mennyi az összeg.

A szabadság egy érdekes kérdés még Dániában. Különösen, mert most hoztak egy új törvényt, amivel átalakítják a rendszert a következő 4 évben. A lényeg, hogy jelenleg az év elejétől a végéig “gyűjtötted” a szabadság a napokat, majd a következő év Májusától kezdve tudtad azokat felhasználni, az azt követő Májusig. Ez azt jelenti, hogy érdemes elgondolkodnod, hogy ha kiköltözöl Dániából, van-e esetleg szabadság pénzed. Továbbá, ha kiregisztrálsz például Januárban véglegesen, akkor nem kell egészen Májusig várnod, hanem a Dán állam már előre kiutalja a szabadságnapokkal arányosan járó összeget.

Utazás biztosítás

Ez egy nagyon fontos témakör, hiszen útközben is előfordulhat, hogy valami balul sül el és ha ez egy borsos kórházi számlába manifesztálódik, jobb, ha a biztosító fizet. Amit mindenképp fontos tudnotok, hogy ahhoz, hogy a meglévő, már befizetett utazás biztosító cég kár esetén fizessen, kötelező minden esetben, hogy legyen meglévő, aktív Társadalombiztosításod *köszönöm Szekeres Csabának, a Generali biztosító cég képviselőjének és a Key To Finance alapítójának ezt az eszenciális tanácsadást – őt pedig jószívvel ajánlom mindenkinek. Mivel nekem jelenleg ez megszűnik Január végén a kiregisztrálás során Dániában, ezért Magyarországon kell aktíválnom a TB-t. Arról, hogy mennyire pain in the ass ügyfélkaput aktíválni, TAJ számot lekérni (szigorúan személyesen lehet vagy megbízott által, a 13. kerületi kormányhivatalban) majd egy kb. 1980-ból hátramaradt alkalmazáson keresztül a NAV-nak beküldeni a jelentkezést, nem akarok túl sokat írni, mert a gondolata is fáj, hogy ez az egész nagyjából 6 órámba telt. A lényeg, hogy valahol, legalább egy országban ennek meg kell lennie, különben nincs értelme magának az utasbiztosításnak sem.

Én a SafetyWings nevű biztosítót választottam, de azt gondolom, hogy a nap végén ez egy nagyon szubjektív kérdés. Nekem fontos volt, hogy legyen hazaszállítás, a nagyobb költségeket állják, illetve rögtön tudjak orvost keresni a weblapjukon keresztül, bárhol is járok a világban. Ezenfelül, pedig természetesen az ár is fontos. Náluk napi 344 HUF-ért lehet biztosítást kötni és ami még fontosabb, hogy lehet határozatlan ideig is – tehát tudok havi szinten automatikusan megújuló szerződést kötni, ameddig szükségem van rá, illetve határozott nap számra előre is. Bátran ajánlom mindenkinek, ezen a linkken tudtok regisztrálni, az én referencia számommal.

Felszerelés

Ez egy érdekes pontja a felsorolásnak, mert még pontosan nem látom, hogy mi az, amit esetleg kihagytam illetve feleslegesen vittem el. Így, vagy úgy, az aranyszabály, hogy minél kevesebb cuccal indulj neki a világnak. Nekem az esszenciálisak közé tartozott a telefon, laptop illetve hátizsák beszerzése. Összesen egy 35 literes táskával fogok menni, ami nagyjából a tipikus “iskola táska” méret. Telefonkártyát érdemesebb út közben, épp az adott országban vásárolni. Több órányi kutatás után, se Magyarországon, se Dániában nem találtam olyan szolgáltató (de a nemzetközi piacon se) akinél a havi előfizetés elegendő internettel megérné a helyben vett feltöltő kártyákkal szemben. Tehát a konzekvencia, hogy minden országban érdemes SIM kártyát venni – aminek a hátránya a változó telefonszám. Ugyanakkor, legyünk őszinték, a mai világban szinte teljesen helyettesíthető a telefonszám Messenger hívással, emailekkel vagy WhatsApp-al. Touche.

Hazaköltöztetés

Mivel már korábban néhány barátom, illetve lakótársam is a Dánia Transport szolgáltatásait használta, ez evidens volt. Mikor az első volt lakótársamat költöztettük, a sofőr rendkívűl jó humorú, fiatalos srác volt és doboz hordás ide vagy oda, jó élmény volt, hogy ők vették fel a csomagokat. Ebből kifolyólag ők segítenek az összecsomagolt dobozaimat hazaszállítani Magyarországra (ezek nem jönnek velem Ázsiába). Rendkívűl rugalmasak és annak ellenére, hogy az adott napra nem volt meghírdetett fuvarjuk Dánia ezen részén, mégis tudtak egy kitérőt tenni a kedvemért. A kapcsolattartás is elsőosztályú, minden emailemet pillanatok alatt részletesen megválaszolták, tehát őket is csak ajánlani tudom ha valaki Dániából, Csehországból vagy Németországból költözne illetve küldene csomagot. Itt tudsz olvasni róluk.

Már többszáz diák költöztetését bonyolították le az elmúlt 9 év alatt, nagyon sokan diák használja őket egyszerűen a havi “mentő-otthoni-kajás” csomagok szállítására is. Valójában az átlag-rakomány kb 50%-ban egy-egy darabos csomagok szállításból áll, azon kívül, hogy visznek mindent (ami legális) a kerékpárok szállítása pl. a specialitásuk. Havi átlag 7-8 kocsi fordul meg a két ország között. Anno 2010-ben 1 db furgonnal kezdték, azóta heti rendszerességgel köröznek és vallják magukat a dániai magyarok elkötelezett szállítójának *winkwink.
Mottójuk: “Visszük ami mozdítható!” avagy “Moving the Movable”. Elégedett ügyfeleikre nagyon büszkék, hiszen van aki már a kezdetek óta rendszeresen szállíttat velük, és a remek csapatuknak köszönhetően a hibaszázalékuk a 0-hoz közelít.