Incorrect slider name. Please make sure to use a valid slider slug.

KÜLFÖLDI TOVÁBBTANULÁS CSOMAG

LAKHATÁS

Mi lenne, ha nem kéne a szállás miatt aggódnod?

Ez a legfontosabb eleme a hosszú távú külföldi továbbtanulásnak. El lehet egy ideig hostelekben, airbnb-n vagy haveroknál hesszelni, de ha legalább egy szemeszterre mész, akkor egyértelműen kényelmesebb saját helyet találni magadnak. Ebben segítek.

Mikor én kiköltöztem, egy hét hostel volt lefoglalva előre, de ötletem nem volt, hogyan lesz bérelt lakásom. Találkoztam olyannal, aki interneten akarta elcsalni a pénzem, vagy hogy beígértek találkozót, de nem jöttek a címre és hasonlók. Viszont ezek ellenére találtam egy saját helyet, ahol közel 5 éve lakom.

ÖNÁLLÓSÁG

Milyen lenne a szüleidtől függetlenül élni, már 18 évesen?

Money makes the world go around. Egész egyszerűen megélhetés nélkül nem tudsz önállóan megélni. Ez nem azt jelenti, hogy robotolnod kell 0-24, hanem, hogy meg kell találni a módját, hogy hogyan tudsz akár ösztöndíjat kapni, akár részmunkaidős állásból megélni.

Én 2013-ban mikor kijöttem, 200.000 HUF-om volt, ami nagyjából az első hónap alatt elfogyott. Az első fél évben voltam mosogató, szakács, cukrász, amit el tudsz képzelni. Viszont fél év leforgása alatt diákként, heti 20 óra munkával kerestem havi netto 400.000 HUF-ot. Ami még Dániaban sem rossz.

KARRIER

Google? Deloitte? Európai Unió? Megoldjuk.

Tudom, hogy neked is meg van a célod, amiért külföldön akarsz tanulni. Bármilyen szakirányt is válasszt, az egyetem az ugródeszka akár a hazai, akár a nemzetközi karrierhez. Itt tudsz bekereülni az álom céghez szakmai gyakorlatra, vagy elmenni a bolygó másik végére egy cserediák szemeszterre.
Rajtad áll, én segítek.

Fél évvel miután kiköltöztem, kitaláltam, hogy hatalmas ötlet lenne Shanghaiban tanulni. Így is lett, fél évet ott töltöttem a Shanghai Jianqiao egyetemen. Diplomázás előtt két hónappal pedig felvettek Dánia egyik legismertebb szoftwer cégéhez.

ADMINISZTRÁCIÓ

Mi lenne, ha valaki kiutat mutatna a bürokráciából?

A kiutazást megelőzően rengeteg feladat lesz, amire fel kell készülj. Kezdve a nyelvizsgával, külföldön használandó papírok, külföldi adózás. Ezek olyan dolgok, amik talán apróságnak tűnnek, de elengedhetetlenek.

Bejártam a bürokrácia moslékos bugyrát Magyarországon, Dániában, majd később Kínában. Önkormányzatok, nagykövetség, letelepedési engedélyek, vízumok, mind kipipálva.

A képzés tematikája hamarosan letölthető.

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz érdeklődni
a Külföldi Továbbtanulás Csomaggal kapcsolatban

A megadott elérhetőségek egyikén hamarosan keresni foglak.

Név

Email cím

Üzenet